Vanessa Vliegen


Specialisatie: Verkeers – en aansprakelijkheidsrecht, Familiaal vermogensrecht en samenwoningsrecht, Personen- en familierecht, Jeugdrecht, Erfrecht, Bemiddeling in familiezaken, Familiale vermogensplanning, Pachtrecht

Vanessa Vliegen (°1981) studeerde in 2005 af als licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven en studeerde één jaar aan de Université Robert Schuman te Straatsburg. Ze volgde nadien een bijzondere opleiding jeugdrecht (2006)  en een postuniversitaire opleiding estate planning aan de VUB (2014).  Ook behaalde zij haar postgraduaat als bemiddelaar in familiezaken. Zij is sedert 1 september 2005 verbonden aan de balie van Hasselt en aan Argus Advocaten en werd vennoot in 2012. 

Vanessa specialiseert zich in het personen- en familierecht, het familiaal vermogensrecht en het jeugdrecht. Zij is sinds 2010 officieel erkend als bemiddelaar in familiezaken. Vanessa legt zich eveneens toe op het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht.  

Zij maakt deel uit van de raad van bestuur van de Limburgse Verzekeringskring (LVK) en is actief lid van verschillende netwerken (LOC, VOKA Future Leaders, BNI,…). Zij spreekt geregeld op studiedagen (verkeersrecht) en is regelmatig gastdocent op het PCVO (verkeersrecht, familierecht).

© 2015 Argus Advocaten